پلان
روابط فضایی و عملکرد انها نسبت به هم چیدمان
پلان ها، طرح هایی هستند که یک نمایش گرافیکی از شکل ظاهری بناها پس از ساخت ارائه می دهند و توسط معماران و طراحان، برای ساخت انواع ساختمان ها به کار می روند. این پلان های ساختمانی، همچنین برای تخمین هزینه یک پروژه و تهیه بودجه آن نیز مفید خواهند بود. از این رو، یک بنا، در حال بازسازی ساختمان باشد یا چه در حال ساخت باشد، به یک پلان یا طرح از پیش آماده نیاز دارد، تا سازندگان را در طول پروژه راهنمایی کند.
چرا ترسیم پلان معماری مهم است؟
هنگامی که یک پلان معماری ترسیم میشود، اطلاعات کاملی از دادههای فنی، جزئیات ساختمان، موقعیت مکانی و تمام اطلاعاتی که از یک ساختمان نیاز است، ترسیم میشود. بنابراین یک دید کامل و جزئی از آن در اختیار افراد قرار داده میشود تا به راحتی به کمک آن بتوانند اطلاعات فنی مورد نیاز خود را دریافت کنند.
پلانها عمدتا با نرمافزارهای طراحی نظیر اتوکد ترسیم میشوند و با ترسیم سه بعدی و دو بعدی امکان انتقال اطلاعات جزئیتر و دقیقتر هم وجود دارد. جهت ترسیم پلان معماری، برشی فرضی به صورت افقی و از ۳/۲ ارتفاع هر طبقه زده میشود.
چند نوع پلان معماری وجود دارد؟
۱ – پلان معماری:
- پلان طبقات
- پلان مبلمان
- پلان بام یا شیببندی
- پلان موقعیت یا سایتپلان
۲ – پلان طبقات:
این نوع پلان جزئیات کامل هر طبقه را به همراه فضاها که شامل اتاقها، سرویسهای بهداشتی، حمام، آشپزخانه و… میشود، نمایش میدهد.